Powered by Invision Power Board

>divXsweden forum -> divXsweden -> Undertexter
  Reply to this topicStart new topic

> La La Land S01E04 (2010), Papageno
Papageno
Skapat: Mån Mar 01, 2010 14:48
Quote Post


Översättaradmin
Group Icon

Grupp: Admin
Inlägg: 1209
Medlemsnummer: 27099
Registrerad: 08 Mar 2004user posted image

Release:
La.La.Land.S01E04.HDTV.XviD-LOL
Översättning:
Papageno
CDs:
1
FPS:
23,976
Info:

Fjärde avsnittet
Fjärde veckan i Hollywood inleds med att Gary faktiskt lyckas komma med på en audition. Han förbereder sig genom att träffa en metod-coach (se fotnot 1). Shirley tar ett helt nytt grepp genom att starta ett betalnummer för att sälja spirituell hjälp. Det hela tar givetvis ände med förskräckelse, men innan dess försöker han sälja knivset, lampor och klockor som skall hjälpa folk att komma i kontakt med sina döda. Brendan har bestämt sig för att bli en konservativ variant av Michael Moore och göra en dokumentär om bevakningen mot illegala invandrare från Mexiko (se fotnot 2).

Fotnot 1
"Method acting" som nämns i avsnittet syftar på en samling tekniker som skådespelare kan använda för att komma in i den roll som skall gestaltas. Det handlar alltså inte bara röst och mimik, utan även om tankar och känslor. Tekniken är gammal, men har förädlats av bl a Lee Strasberg som ägnade sitt liv åt att utarbeta det som kom att kallas "the Method".
Några av Strasbergs mer namnkunniga lärljungar är t ex Marilyn Monroe, James Dean, Paul Newman, Al Pacino, Dustin Hoffman, Alec Baldwin, Robert De Niro och Jane Fonda.

Fotnot 2
"The minutemen" är en frivillig och närmast paramilitär organisation, vars mål är att hålla illegala invandrare från Mexiko borta från USA. Det hela är inte helt okontroversiellt och ni kan läsa en DN-intervju med Jeff Schwilk här. Vår Brendan träffar i detta avsnitt sagde Schwilk och driver honom till vansinne.

Om serien
ShowTime, som tidigare givit oss höjdare som Weeds, Dexter och Californication, kommer nu med en ny serie. La La Land handlar om tre killar som oberoende av varandra åker till Los Angeles för att söka lycka och rikedom. Serien är enligt upphovsmännen ett mellanting mellan dokumentär och komedi. Samtliga tre roller spelas av den engelske komikern Marc Wootton. Övriga medverkande är inte medvetna om att de talar med en skådespelare och att allt är fejk. Marc Wootton driver hejdlöst med skådespelare, taxichaufförer och producenter. Ja, alla som kommer i hans väg.

Brendan Allen är amatörfilmaren, vars mål är att bli lika rik och berömd som Michael Moore, men vars talang närmast kan jämställas med Homer Simpsons. Han vill göra Filmen Som Förändrar Världen för att visa att han inte är den förlorare alla vet att han är.
Gary Garner är taxichauffören från London som är fast besluten att bli skådis i Hollywood. Med sig har han askan från sin nyligen avlidna mamma (porrstjärnan som dog på jobbet) och han har beräknat att arvet skall räcka för sex veckors vistelse i Hollywood. Längre tid skall han väl inte behöva för att lyckas? Killarna på puben tycker ju att han är bra!
Shirley Ghostman är ett medium med en mycket speciell talang - att tala med döda kändisar. Ett väntande åtal i England tvingar honom att söka lyckan i Hollywood. Han är pank och på flykt vill han visa sitt gamla hemland hur fel han blev behandlad.


Bifogad fil ( Antal nerladdningar: 204 )
Bifogad fil  La.La.Land.S01E04.HDTV.XviD_LOL.www.divXsweden.net.rar


--------------------
In this proud land we grew up strong
We were wanted all along
I was taught to fight, taught to win
I never thought I could fail
PMEmail Poster
Top
0 användare läser det här ämnet (0 gäster och 0 anonyma användare)
0 medlemmar:

Topic Options Reply to this topicStart new topic

 [ Script Execution time: 0.0216 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP aktiverat ]